U Trebinju je danas održan Forum bezbjednosti zajednice sa koga su građani pozvani na oprez i odgovornost u prazničnim danima, kako bi ih proveli na najbolji način.

Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma za bezbjednost je pozvao građane da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava u pretpraznične i dane praznika, a ukoliko koriste pirotehnička sredstva da ih upotrebljavaju uz sve mjere opreza i po zakonskim propisima.

„Naročito apelujemo na roditelje da se potrude da što manje daju ključeve automobila vozačima početnicima u dane praznika, u cilju veće prevencije saobraćajnih nezgoda“, istakao je Banjak.

Кomandir trebinjske Policijske stanice Veselin Milićević je podsjetio da je stanje bezbjednosti u gradu zadovoljavajuće, te da je PU Trebinje počela da provodi akciju „Praznik“ koja će trajati do polovine januara naredne godine.

„U okviru ove akcije preduzimaju se sve mjere i radnje u cilju poboljšanja bezbjednosti. Takođe, MUP RS je pokrenuo kampanju ‘Budi oprezan, oružje nije igračka’. Radi zaštite djece od posljedica koje mogu izazvati pirotehnička sredstva u toku je i akcija „Petarde nisu igračke“, podsjetio je on.

Кomandir Policijske stanice Trebinje naveo je da će policija adekvatno obezbjeđivati sve planirane manifestacije u gradu za novogodišnje praznike.

Zdravko Кašiković, komandir trebinjskih vatrogasaca podsjetio je da se požari, uglavnom, javljaju iz nemara.

„Apelujemo da za vrijeme praznika, kao i svaki dan, građani prije napuštanja stambenih objekata provjere da li su isključili sva grijna tijela u stanovima i kućama, kako ne bi dolazilo do neželjenih posljedica“, istakao je on.

 

Izvor: Radio Trebinje