Uoči i tokom predstojećim praznika u Trebinju će se preduzeti maksimalne mjere zaštite, zaključeno je Forumu za bezbjednost zajednice, na kome su učestvovali predstavnici svih bezbjednosnih i struktura vlasti, kao i ustanova i institucija života ovoga grada.

„Apelujemo na sve vlasnike ugostiteljskih objekata, ali i privatnih kuća i objekata, da ih ne iznajmljuju za novogodišnje praznike, jer će, u slučaju da ne poštuju mjere koje je naložio Republički štab za vanredne situacije u vezi sa virusom korona, vlasnici objekata biti sankcionisani u skladu sa zakonom“, naveo je  Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma za bezbjednost Grada Trebinja.

On je napomenuo da se apeluje na građane i da se suzdrže od nelegalne upotrebe vatrenog oružja ili eksplozivnih sredstava, a biće pojačana i kontrola vozača, sa akcentom na kontrolu upotreba alkohola ili opojnih droga.

Svi koji primijete kršenje odgovarajućih zakonskih propisa ili odluka Republičkog štaba za vanredne situacije trebali bi da obrate ili Policijskoj upravi Trebinje ili Civilnoj zaštiti Trebinje na brojeve telefona 121 ili 122“, naveo je Banjak.

Napominjući da je u cilju veće bezbjednosti u Trebinju u toku procedura nabavke stacionarnih kamera, Banjak je kazao da su mapirana najfrekventnija mjesta na kojim se najčešće krše propisi, pa će tamo i biti postavljene, a to je takozvani Gorički pravac, te ulice koje iz centra grada vode ka izlaznim pravcima za Bileću i Nikšić.

Veselin Milićević, komandir Policijske stanice Trebinje, podsjetio je da se od 20 decembra do 15. januara provodi akcija „Praznik“ kojom će nivo bezbjednosti, odnosno, policijski nadzor i patroliranje u gradu i oko grada biti pojačani.

„Pojavljivaćemo se na svim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, a pred same Novogdišnje praznike ćemo obilaziti uži dio grada, ali, u skladu sa mogućnostima i potrebama, i šire područje, udaljenija naselja, za koja znamo ili nam bude dojavljeno da bi mogla biti mjesta okupljanja većeg broja ljudi“, kazao je Milićević.

Izvor: Saransak