U Trebinju je danas održan sastanak između predstavnika Gradske uprave i direktora osnovnih škola u našem gradu i tom prilikom podijeljene su pamučne maske za učenike i nastavnike.
Prema riječima zamjenika gradonačelnika Trebinja, Slađane Skočajić, cilj sastanka nakon sedam dana od polaska učenika u školu je razmatranje situacije, kako teče nastava, da li se poštuju mjere, da li ima primjedbi roditelja i slično, a podjela maski je jedan od vidova podrške.
„Nekada su učenici nosili s ponosom obilježja svoje škole i svog odjeljenja, a danas evo nose obilježje Grada Trebinja i tako se pokazuje da smo svi zajedno u jednoj armiji, da nema podjela između škola i đaka i da svi zajedno smo pod podrškom našeg grada. Želim im uspješnu godinu, a uskoro i bez maski naravno“, kazala je zamjenica gradonačelnika.


Direktor osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ Milorad Nadaždin je istakao da je najvažnije što nema nijedan pozitivan slučaj virusa korona u školama.
„Svi naši učenici su nosili maske, mjere se poštuju i zadovoljni smo. Maski sada ima dovoljno ali i kada neko dijete zaboravi bitno je da ima u rezervi i lako mu damo drugu. Zaista sam zadovoljan, jer svi poštujemo mjere koje je propisalo Javno zdravstvo i Ministarstvo prosvjete i kulture“, dodao je Nadaždin.

Izvor: Grad Trebinje