Poštovani sugrađani,

Obavještavamo Vas da će se povodom 01. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite u našem gradu održati zajednička vježba Republičke uprave civilne zaštite i Službi zaštite i spasavanja Grada Trebinja, pod nazivom “ŠTIT 2021“. Ovo je centralna manifestacija obilježavanja ovog dana u Republici Srpskoj (po obimu učesnika i zajedničkom djelovanju), a veoma je bitna jer je prilika da ukažemo na značaj i važnost ovih službi i stepen opremljenosti i obučenosti jedinica.

Scenario vježbe je zemljotres i postupanje službi na poziv za pomoć u osnovnim školama: Sv. Vasilije Ostroški, Vuk Кaradžić i Jovan Jovanović Zmaj. Uz ovaj scenario predviđena je i pokazna vježba jedinice za spasavanje na vodi, na rijeci Trebišnjici, od strane Republičke uprave civilne zaštite, kao i učešće Helikopterskog servisa, ukoliko vremenski uslovi i obaveze koje Helikopterski servis ima to dozvole.

Početak vježbe zakazan je u 10 i 30h tehničko-taktičkim zborom jedinica i službi zaštite i spasavanja na platou bivše kasarne Luka Vukalović.

Predviđeno je i dodjela priznanja najzaslužnijim u oblasti zaštite i spasavanja i zaštite zdravlja stanovništva u prethodnoj godini.