U protekla četiri dana, na inicijativu gradonačelnika Mirka Ćurića, u Kostajnici je boravio operativni tim službi zaštite i spasavanja Grada Trebinja. Desetočlana ekipa imala je zadatak da zajedno sa drugim službama pomogne u sanaciji posljedica zemljotresa.

Nosilac aktivnosti je bila RUCZ na čelu sa direktorom Milanom Novitovićem, a zajedničkim radom sanirana je šteta na preko 200 domaćinstava u Kostajnici.

Načelnik Kostajnice Nikola Janjetović, kao i  direktor RUCZ Milan Novitović, uputili su gradonačelniku i timu iz Trebinja svoje izraze zahvalnosti za pomoć narodu Kostajnice, koja je u ovom trenutku, kako kažu, od velikog značaja. Oni su istakli i da je izuzetno važna poruka da zajednički i solidarno u Republici Srpskoj možemo savladati brojne izazove vremena u kome živimo.

Gradonacelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se pripadnicima operativnog tima iz Trebinja što su se na  poziv dobrovoljno javili i na pravi način predstavili grad Trebinje u ovoj humanitarnoj misiji.

Učesnicima akcije, kao i njihovim porodicama, gradonačelnik je poželio srećne predstojeće bozićne i novogodišnje praznike.

Izvor: Grad Trebinje