U Trebinju je danas organizovana velika akcija uređenja grada u kojoj učestvuju radnici komunalnog reduzeća, vatrogasna društva, radnici Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“, civilna zaštita HET-a, službenici javnih preduzeća, ustanova, svih škola, vrtića i udruženja građana.

Od ranog jutra uklanjaju se divlje deponije, čisti se u svim mjesnim zajednicama na području Trebinja i ovo je samo početak akcije, koja će biti nastavljena i narednih dana , kazao je Stevan Bekan, načelnik Štaba za vanredne sitacije Grada Trebinja.


„U proteklih dva mjeseca službe našeg grada bile su posvećene spriječavanju pojave i širenja virusa korona, a ove godine nismo pozivali građane da nam se priključe u većem broju. Akcijom želimo da generalno uredimo naš grad i ovo je samo početak, a poseban problem nam predstavljaju nelegalne deponije, koje su u posljednje vrijeme nastale na širem području grada“, kazao je Bekan.

Milan Mandrapa, rukovodilac operativnih poslova u A.D. „Кomunalno“ istakao je da radnici ovog preduzeća rade na čišćenju trave i niskog rastinja na lokacijama koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem.

On je istakao da je obezbijeđen besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada. Ističe da divljih deponija ima mnogo na području grada, gdje prvo treba ustanoviti gdje se te lokacije nalaze.


„Cilj koji je postavljen ostvarićemo kroz čišćenje i uređenje javnih površina, uređenja obale rijeke Trebišnjice, putnih komunikacija, dječijih igrališta, izletišta, uklanjanja nelegalnih deponija… Takođe, čiste se i prilazi gradu, a taj posao će biti završen tokom dana“,rekao je Mandrapa.

U današnjoj akciji učestvuju i članovi Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja. Oni su od početka pandemije novog virusa korona na terenu i uređuju staze, koje su kako kaže Igor Škero, predsjednik ovog društva, ovog proljeća zatrpane raznim otpadom.


„Mi konstantno radimo na čišćenju svih staza i nećemo prestati dok sve ovo ne prođe. Sve staze su veoma posjećene u posljednje vrijeme, ali se povećala i količina smeća, koje u prirodi ostavljaju neodgovorni građani“, kazao je Škero.
On je apelovao na građane da se suzdrže od nelegalnog odlaganja otpada, kako ova odlagališta ne bi kvarila kompletnu sliku grada.

 

Izvor: Radio Trebinje