Štab za vanredne situacije grada Trebinja, održao je danas sastanak u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom. S obzirom na trend povećanja broja pozitivnih pacijenata nalaže se nadležnim inspekcijskim organima da pojačaju kontrole provođenja mjera koje su trenutno na snazi, a u vezi sa korona virusom.

Dom zdravlja i Bolnica Trebinje ulažu ogromne napore da svaki građanin našeg grada dobije najbolju moguću uslugu.

„Napominjemo i da je situacija u cijelom regionu u ovom trenutku slična. Osjetno je pojačano povećanje broja oboljelih. Sezonski grip je takođe prisutan. Štab za vanredne situacije će biti u stalnom telefonskom zasjedanju ili na drugi način i ukoliko bude potrebe donijeti restriktivnije mjere, u cilju zaštite stanovništva.Ono što ohrabruje u ovom trenutku jeste činjenica da Bolnica Trebinje ima oko 20 pacijenata, što ukazuje na blaže simptome!’’ rekao je za Herceg televiziju Stevan Bekan načelnik Štaba za vanredne situacije.

Po riječima direktorice Doma zdravlja – testova ima dovoljno, a važeći su I testovi koji se rade u privatnim ambulantama, tako da građani ne moraju da rade I privatno I u Bolnici. Sve ovo se radi da bi se izbjegle gužve I da bi građani dobili što prije kvaltetniju uslugu I dijagnozu.

Bekan je za kraj poručio svim građanima: „Čuvajmo svoje i zdravlje svojih porodica, poštujmo epidemiološke mjere, da ne bismo došli u situaciju da moramo donositi restriktivnije mjere!“

 

Izvor: Herceg TV